Βιογραφικό Πατρώνης Παράσχος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2006 – 2007 University of Newcastle upon Tyne – Απόφοιτος του μεταπτυχιακού του τμήματος Faculty of Humanities and Social Sciences, με τίτλο «MSc in Human Communication», με βαθμό άριστα. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού ασχολήθηκα με τους παρακάτω τομείς:

1. Επίκτητες νευρολογικές γλωσσικές διαταραχές

2. Γνωστικές διαταραχές και διαταραχές μνήμης

3. Πραγματολογικές διαταραχές σε παιδιά και ενήλικες

4. Διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (αυτισμός)

5. Ειδική γλωσσική διαταραχή (sli)

6. Διαταραχές φωνής

7. Δυσλεξία

8. Παιδική γλωσσική ανάπτυξη και διαταραχές

9. Επίκτητες γλωσσικές διαταραχές

 

2001 – 2005 Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας – Απόφοιτος Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, τμήμα Λογοθεραπείας, με βαθμό 8,3/10.

2005 6μηνη πρακτική άσκηση στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ παράλληλα είχα αναλάβει εθελοντικά τη θεραπεία παιδιών στο κέντρο βρεφών «Η Μητέρα».

2005 Εκπόνηση πτυχιακής εργασίας με σκοπό τη δημιουργία προγράμματος σε Η/Υ (software) με θέμα ‘Ανάπτυξη λογισμικού για τη βελτίωση της κατονομασίας σε ασθενείς με γλωσσική καθυστέρηση’ υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Δρ. Γεωργοπούλου Σταυρούλας.

1999 Απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλανδρίου με βαθμό 18,7/20.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

1/2015 – 7/2015 Συνεργάτης στο «ΠΑΥΕΥΣ» ‐Πρότυπο Σύστημα Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό βασιζόμενο σε ένα Ευφυές Πληροφοριακό Σύστημα.

2013 – Παρόν Καθηγητής του τμήματος Λογοθεραπείας στο «Αττικό Κολέγιο».

2011 – Παρόν Προσωπικό γραφείο Λογοθεραπείας στην Παιανία Αττικής.

2012 – 2013 Κέντρο Αποκατάστασης «Ιατρική Άσκηση», οπού ασχολήθηκα με νευρογενή περιστατικά ενηλίκων.

2010 – 2012 Λογοθεραπευτής στο οικοτροφείο ενήλικων αυτιστικών ατόμων « Άγιος Νικόλαος» στην Παιανία Αττικής.

2010 Λογοθεραπευτής στο ειδικό σχολείο «Χλόη» στην Παλλήνη Αττικής

2008 – 2011 Λογοθεραπευτής ως συνεργάτης σε γραφείο λογοθεραπείας στα Βριλήσσια Αττικής.

2008 – 2009 Λογοθεραπευτής στο κέντρο ειδικών θεραπειών «Εμείς» στο Χαλάνδρι Αττικής.

2008 – 2009 Καθηγητής Λογοθεραπείας στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του «Athens Metropolitan College».

2006 Λογοθεραπευτής στο κέντρο αποθεραπείας αποκατάστασης «Ηλιαχτίδα» στο Χαλάνδρι Αττικής.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Μάρτιος 2013: Ομιλητής στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολλαπλής Σκλήρυνσης – Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, με θέμα: Ο ρόλος του Λογοθεραπευτή στην Αντιμετώπιση Ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Φεβρουάριος 2012: Σεμινάριο πιστοποίησης λογοθεραπευτών στην μέθοδο αποκατάστασης του τραυλισμού Lidcombe που διοργανώθηκε απο το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος.

Οκτώβριος 2011: Prt pivotal response training workshop που διοργανώθηκε απο την Ελληνική Εταιρία Αναπτυξιακής και Συμπεριφοριστικής Παιδιατρικής.

Μάιος 2011: Ειδικό Workshop – Σεμινάριο στο πλαίσιο του 10ου Πανευρωπαϊκού Συμποσίου με θέμα Παιδικά Κοχλιακά εμφυτεύματα.

Αύγουστος 2010: 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λογοθεραπείας που διοργανώθηκε από την Διεθνή Ένωση Λογοθεραπευτών και Φωνιάτρων (IALP).

Μάιος 2010: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα την θεραπευτική αντιμετωπισή των παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), που διοργανώθηκε απο το κέντρο θεραπειών «Άρση».

Ιανουάριος 2010: Διημερίδα με θέμα: ‘Αρχές αισθητηριακής ολοκλήρωσης για άτομα με αυτισμό’ που πραγματοποιήθηκε στο οικοτροφείο ατόμων με αυτισμό ‘Άγιος Νικόλαος’.

Ιανουάριος 2010: Εκπαίδευση στην μέθοδο TEACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας).

Ιανουάριος 2010: Βασική κατάρτιση στο PECS – 9 απαραίτητες δεξιότηες επικοινωνίας, Νευροψυχολογία του Αυτισμού & Σεξουαλικότητα, το εκπαιδευτικό μοντέλο Pyramid – Θετικά προγράμματα συμπεριφοράς.

Απρίλιος 2009: Εκπαιδευτικός κύκλος που διοργανώθηκε απο τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών με θέμα ‘Βραχυχρόνιο πρόγραμμα στον Αυτισμό – Εποπτείες διάρκειας είκοσι πέντε ωρών’.

Μάρτιος 2009: Σεμινάριο που διοργανώθηκε απο τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών με θέμα ‘Λόγος και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες’.

Νοέμβριος 2005: 1η Επιστημονική Ημερίδα Δυσφαγίας που διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα δυσφαγίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών.

Μάιος 2005: 4ο Συνέδριο Παιδοψυχιατρικής που διοργανώθηκε από την Παιδοψυχιατρική Εταιρία Ελλάδος.

Μάρτιος 2005: Hμερίδα που διοργανώθηκε απο την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης του παιδιού και του εφήβου με εξελικτικές διαταραχές Αχαϊας (ΕΨΥΕΠΕΑ), με θέμα ‘Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμός’.

Νοέμβριος 2004: 3ο Συμπόσιο της Β’ κλινικής αποκατάστασης Ε.Ι.Α.Α. με θέμα «Η Αποκατάσταση μετά Εγκεφαλική Βλάβη».

Δεκέμβριος 2003: Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Παιδονευρολογικό τμήμα Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών και την Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Παιδική Επιληψία».

Aπρίλιος 2003: Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θεμα «Διαταραχές φωνής και ο ρόλος του Λογοθεραπευτή».

 

ΓΛΩΣΣΕΣ

Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (Proficiency of Cambridge).

Πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας (Mittelstuffe).

 

ΓΝΩΣΗ Η/Υ

Keycert Initial (Word, Excel, Internet)

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

2009 – Παρόν Μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος

2007 – 2010 Λογοθεραπευτής εξωτερικός συνεργάτης της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».